Les noves instal·lacions, permetràn acostar l’atenció als usuaris i les famílies de la zona nord i donar més capacitat al centre d’Inca.

El Patronat Joan XXIII amplia els seus serveis amb la inauguració del nou centre Atenció Primerenca Zona Nord ubicat a Alcúdia. En aquest espai, en el qual s’hi ha realitzat una inversió d’uns 200.000 euros s’oferiran serveis de psicologia, teràpia, estimulació del llenguatge, logopèdia i una treballadora social. Tot això destinat als nins amb discapacitat intel·lectual ubicats als municipis d’Alcúdia, Pollença, Sa Pobla, Muro i Santa Margalida.

Aquestes dependències han estat inaugurades de forma oficial amb la presència del president del Patronat Joan XXIII, Pere Rotger, la consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, el Director General d’Atenció a la Dependència Gori Molina  i la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, entre d’altres.

El Centre Atenció Primerenca Zona Nord inicia els serveis atenent a 40 famílies, i amb la capacitat de triplicar aquesta xifra i amb un total de 75 places concertades amb el Govern.

S’ha de recordar que el Patronat Joan XXIII ofereix el servei d’Atenció Primerenca des del 2016 a Inca on s’ha anat augmentant la xifra d’usuaris fins arribar als 216. Amb la perspectiva existent de seguir incrementant aquestes dades es va apostar, en lloc d’ampliar més el centre d’Inca, per acostar aquest servei a la zona nord i ampliar places.
El president del Patronat Joan XXIII, Pere Rotger ha explicat que ara “ampliam aquest servei, donam més comoditat a les famílies i també creim que serà més positiu per al Govern que és qui ens concerta les places”.

Rotger ha exposat que “saben que és un servei deficitari ara mateix, però estam segurs que tendrem més demanda. En tot cas no pensam en l’aspecte econòmic sinó que continuam fidels a la raó de ser de Joan XXIII que és la de donar suport a les famílies i oferir més i millors serveis als nostres usuaris”.

La consellera d’Afers Socials, Fina Santiago, ha destacat la importància d’aproximar els serveis a les famílies i ha recalcat que el Govern ha prioritzat l’Atenció Primerenca a la vegada que ha expressat la seva voluntat de continuar donant suport a la tasca de Joan XXIII.

Per la seva part la batlessa d’Alcúdia, Bàrbara Rebassa, ha comentat que “al municipi hem rebut aquest servei amb els braços oberts perquè entenem que és fonamental oferir atenció d’aquest tipus en les primeres etapes de l’infantesa i per tal de prevenir trastorns en edats més avançades i donar més qualitat de vida als usuaris i les seves famílies

A la imatge apereixen una representació de l’equip directiu de tots els centres així com de la Junta directiva de Joan XXIII.